DNA ştie! Vicele Florescu a alimentat conturile familiei prin trafic de influenţă. Acum minte în declaraţia de interese!

ciprian florescu

Ciprian Florescu, ajuns în postura de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj printr-o conjunctură strict politică, se ocupă, mai ales în ultimul timp, de morală mai mult decât s-a ocupat vreodată de treburile judeţului, admonestând în termeni scremut pretenţioşi persoane, nenumite însă, care încearcă să destabilizeze PSD-ul atacându-l direct prin informaţii eronate apărute în presă şi care se referă la ambiţiile personale pe care le nutreşte în grupul „lupilor tineri” care încearcă să obţină controlul organizaţiei la Gorj. Cât de multe cunoaşte însă, Florescu despre adevăr şi cât de bine ştie el să-l acopere atunci când nu-i convine se poate deduce simplu din situaţia, cu iz penal, în care se află şi care demonstrează clar ce probleme de morală are chiar moralistul.

Trafic de influenţă pentru nevastă

Provenit din rândul jurnaliştilor, care majoritatea nu excelează atunci când este vorba de averi, Ciprian Florescu are cu ce se lăuda, de la o carieră pe care n-ar fi avut-o dacă nu s-ar fi înregimentat politic, la o situaţie financiară bună pe care iarăşi n-ar fi avut-o dacă n-ar fi deţinut funcţia pe care o ocupă în prezent şi cu ajutorul căreia a făcut trafic de infleunţă, după cum demonstrează un dosar care se află în lucru la DNA şi care are strânsă legătură cu soţia acestuia, Codruţa, psiholog la Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”, subordonat, deloc întâmplător, insituţiei la care Florescu este vicepreşedinte.

Dosarul aflat în lucru la procurorii anticorupţie conţine, printre altele, declaraţii ale unor consilieri locali din comuna Fărcăşeşti ce povestesc amănunţit cum Ciprian Florescu făcea trafic de influenţă la telefon, înaintea şi în timpul şedinţelor de consiliu local, determinându-l  pe primarul Dănuţ  Bălu să-i convingă pe consilieri să voteze hotărârile care aprobau alocarea unor sume destul de consistente pentru organizarea de spectacole, prin încredinţare directă, de către PFA-ul deţinut de Codruţa Florescu. Concret, în data de 15 ianuarie 2013, Florescu l-a sunat pe Bălu chiar în timpul şedinţei de consiliu local şi l-a întrebat dacă a trecut proiectul prin care-i erau alocaţi bani PFA-ului soţiei sale.

Pentru a-i determina pe consilieri care nu erau membrii PSD să facă front comun cu ceilalţi, primarul era generos în detalii provestindu-le acestora cum chiar vicepreşedintele consiliului făcea lobby personal la cei care proveneau din acelaşi partid pe care-l reprezintă şi el. Toate aceste lucruri au fost făcute cunoscute de câţiv consilieri locali procurorilor DNA, în cursul anului trecut. Şi Curtea de Conturi şi Instituţia Prefectului Judeţului Gorj au primit memorii pe această temă dar, probabil, pe acele hârtii s-a aşternut demult praful.

hotarare 1 copy

Turnat de colegul de partid

Daniel Dumitru Jocea, fost preşedinte al PDL Fărcăşeşti, este unul dintre cei care au dat o declaraţie despre practicile lui Ciprian Florescu, chiar dacă, ironia sorţii, odată cu Ordonanţa 55, au devenit colegi de partid.

În ianuarie 2013, Consiliul Local Fărcăşeşti a aprobat 10.000 de lei pentru organizarea a trei spectacole, până în martie, de către PFA Florescu Codruţa Ivona. În timpul şedinţei, Florescu n-a avut linişte până când Bălu n-a convins pe toată lumea, inclusiv cei trei consilieri ai PDL, motivând că dând partea leului, din bugetul local, nevestei lui Florescu comuna va avea un punct de sprijin în vicepreşedintele consiliului judeţean.

Conform declaraţiilor olografe ale lui Jocea, banii au fost încasaţi dar comuna n-a văzut decât un spectacol din cele trei promise. Şi n-a fost prima dată când Condruţa Florescu a poftit şi a primit parte din bugetul Primăriei Fărcăşeşti. Tot în 2013, în 5 septembrie, soţia vicelui de la consiliu a mai primit 20.000 de lei din banii publici de la Fărcăşeşti, în cadrul unui contract de prestări servicii. În martie 2014 alţi 13.000 de lei au fost alocaţi unui spectacol de muzică populară. Şi n-a fost ultima dată, iar primăria respectivă n-a fost singura cotizantă în conturile familiei Florescu, lucru arătat chiar de către declaraţiile de avere şi interese ale vicepreşedintelui Ciprian Florescu, care demonstrează şi că morala afectată pe care o serveşte ziariştilor în discursurile sale pline de emfază şi care, uneori frizează ridicolul, e doar demagogie.  Mai mult decât atât, ceea ce scrie cu mâna lui poate face din Ciprian Florescu protagonistul unui nou dosar penal.

hotarare consiliu

Florescu şi minciunile lui

Conform declaraţiei de avere din iunie 2014 ,  PFA Florescu Codruţa Ivona a produs în anul anterior un venit de 2500 de lei, în condiţiile în care doar un singur contract cu Primăria Fărcăşeşti a depăşit 10.000 de lei. În declaraţia de interese lucrurile devin de-a dreptul captivante, pentru că o serie de contracte încheiate, în mare parte, cu primării, sunt înşirate fără ca Ciprian Florescu să precizeze dacă acestea au fost perfectate pe PFA-ul deţinut de către soţia sa, sau societatea proaspăt înfiinţată în 2014. De fapt, Florescu a lăsat intenţionat lucrurile în ceaţă pentru a distrage, spera el, atenţia de la activitatea care s-a derulat pe PFA-ul în legătură cu care are acum probleme, şi faţă de care a susţinut, o dată în mod mincinos, în declaraţia de avere, că a obţinut un venit de doar 2500 de lei. Conform afirmaţiilor din propria declaraţie de interese, a avut legături contractuale, în 2013, cu trei primării, Complexul Energetic Oltenia şi două societăţi comerciale. De la Primăria Fărcăşeşti a obţinut 30.000 de lei din două contracte. Interesante nu sunt neapărat sumele obţinute ci infracţiunile pe care vicepreşedintele consiliului judeţean le comite lăsând impresia că  familia sa a obţinut venituri în 2013 prin intermediul unei firme înfiinţate în 2014, SC Cultadalis-Mar SRL. În acest caz organele de control sunt poftite să lămurească cât de mare mincinos este Ciprian Florescu şi cum trebuie să răspundă penal pentru minciunile înşirate şi asumate în nişte documente oficiale cum sunt declaraţiile de avere şi interese.

Şi ar mai fi ceva similar legat de o sponsorizare de 21.000 de lei primită de la CE Oltenia…

decl interese

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s