Asalt la cabinetul ministrului de Interne!!! Prezumtivul preşedinte al ANI, Claudiu Teodorescu, şi gruparea Motru vor să-şi pună şef la IPJ Gorj

teodorescu

Grupurile de interese şi politica au rulat la conducerea Prefecturii Gorj  mai mulţi indivizi, unii dintre aceştia, mai ales în ultimii ani, lipsiţi de har pentru funcţia ocupată, dar foarte pricepuţi la jocuri de culise şi menţinerea sferelor de influenţă a unora mai puternici decât ei.

Ion Claudiu Teodorescu este unul dintre cei care au încercat mai multe funcţii importante, nu neaparat recomandat de către parte dintre studiile avute, în speţă Liceul Teoretic Novaci, ci de relaţia personală cu prim-ministrul Victor Ponta care a făcut din el expert guvernamental, prefect de Gorj, secretar general adjunct în Ministerul Justiţiei şi, în visele sale cele mai frumoase din această perioadă, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, post pe care şi-l doreşte şi pentru care face toate temenelile necesare. Însă Claudiu Teodorescu nu e doar atât – este iniţiatorul preluării puterii în PSD Gorj de la seniorii partidului, dar şi cel care coordonează grupul de interese ce vrea numirea unui nou şef al poliţiei gorjene în momentul în care delegarea comisarului şef Gheorghe Parepa la comanda IPJ va expira.

Teodorescu şi prietenii săi

Familia actualului secretar general în Ministerul Justiţiei are în proprietate o firmă, SC Vectromk SRL, iar prin intermediul acesteia mai multe benzinării în judeţ. Gurile rele spun că acestea ar aparţine prim-ministrului Ponta, dar certă din toată această teorie este relaţia de prietenie dintre Teodorescu şi mai mulţi afacerişti, mai ales din zona Motru, cu suficienţi bani, cât să-şi poată permite numirea unui şef al poliţiei, mereu la comanda lor. N-ar fi puţin lucru pentru fostul prefect de Gorj şi nici pentru prietenii săi sus puşi în condiţiile în care vor preluarea puterii în organizaţia judeţeană a PSD, iar să fii şeful unui judeţ nu înseamnă întotdeauna acţiuni legale aşa că ar prinde bine o atitudine tolerantă a organelor statului.

Pe fondul fixaţiei pe care omul de afaceri Mihai Rămescu a făcut-o pentru cel care ocupă funcţia de şef al poliţei gorjene dar şi pe cel al păţaniilor sale penale şi în contextul actualelor dorinţe ale lui Radu Teodorescu, lucrurile au început să se mişte în sensul pe care şi-l doreşte grupul de interese de la Motru.

Teodorescu este legat de Mihai Rămescu nu numai de interese, ci şi de afaceri. Aici, familia secretarului general deţine o staţie peco în care sunt alimentate, zilnic, autobuzele firmei afaceristului Mihai Murdeală, care transporta minerii la carierele Roşiuţa şi Lupoaia.

În apropiere se află strada privată a lui Rămescu pentru care, în treacăt fie spus, nu se plăteşte niciun fel de taxă către Secţia de Drumuri Naţionale cu toate că se intersectează cu DN 67. Triunghiul relaţional Rămescu-Murdeală-Teodorescu a gândit afacerea perfectă: autobuzele lui Murdeală sunt parcate în faţa sediului firmei lui Rămescu, lucru care îi aduce afaceristului cumpărătorii, minerii care pleacă la muncă, direct la uşa magazinului; Aceleaşi autobuze sun alimentate în capătul străzii la peco firmei Vetromk SRL a familiei Teodorescu, iar Murdeală a trebuit să accepte condiţiile pentru a se lipi la contractul CEO pentru transportul minerilor, pe filiera Teodorescu-Ciurel.

Marcaj la ministru Oprea

 În toată această chestiune, Mihai Rămescu este un personaj cheie, nu numai pentru că deţine foarte mulţi bani şi e gata să-i risipească oricând e vorba despre cel care conduce IPJ Gorj, pentru a nu mai face vreodată cunoştinţă cu beciurile poliţiei, ci şi pentru faptul că are ceva relaţii dar şi candidatul perfect, în opinia lui, pentru funcţia de inspector şef – finul său Liviu Chiţiba, şeful Serviciului Judeţean Gorj al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Rămescu atacă pe toate fronturile pentru a-şi atinge obiectivul, direct la cabinetul ministrului de Interne. Cumnatul său, Alexandru Glomnicu, este coleg la UNPR al lui Sami Calotă, consilierul personal al ministrului de Interne, Gabriel Oprea.  Consilierul lui Oprea a fost de câteva ori în Gorj, la unele chermeze la Padeş şi Rânca, de unde a preluat… doleanţele grupării de la Motru.

Pentru a-l propulsa pe Chiţiba, prin acelaşi Glomnicu, gruparea de la Motru atacă pe două fronturi făcând lobby la Oprea şi prin intermediul vicepreşedintelui UNPR Bucureşti, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alin Ţucmeanu.

Lumea bună din Motru spune că Mihai Rămescu investeşte din greu în viitoarea carieră a finului Chiţiba şi, concomitent, chiar şi în liniştea viitorului preşedinte al ANI, ce nu-şi va lăsa de izbelişte afacerile din Gorj odată cu ascensiunea dorită, mai ales dacă îi va ieşi manevra de a controla, împreună cu acoliţii săi, PSD Gorj.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s